Ramonas Corner Hästar Personal Gården Benkas Funderingar
Till Start Travläger i Sommar Presentation Träningsrapport

Presentation

Jag (Benka) är född 4/7 1961 på Alnön i Sundsvall. Mitt hästintresse började som 11 åring när familjen köpte vår första Häst. Ett sto vid namn Miss Brewer, hennes karriär gick inte helt spikrakt. En spricka i bäckenbenet hittades efter många om och men och debuten dröjde till hon blev 4 år. Det var för mig en bra start att uppleva lite av problematiken med levande tävlingsindivider och följa med i mot och medgång. Framför allt så har jag lärt mig att tålamod betalar sig om djuren har talang och kunnande.

Med siktet inställt på Veterinärutbildning gick jag 3 årig naturvetenskaplig linje. Hästintresset tog mer och mer överhand och skolan blev åsidosatt varför jag utbildade mig till Badmästare. Jag arbetade som badmästare och fritiden fylldes mer och mer av Häst. Efter många år som glad, entusiastisk, amatör sökte jag jobb som travlärling vid Åke Johansson. Hemmabanan var Bergsåker och jobbet himmelriket. Vägen till att bli proffessionell travtränare var på "G". Min filosofi för att bli travtränare var stenhård. 2 år vid varje tränare (max) och under tiden lära allt jag förmådde. Sejouren vid Åke Johansson gick fort, allt för fort, trivselnivån var hög och jag kände mig som en tredje son hos Åke och Birgitta. Två år passerade, det var dags att "dra" vidare.

Med två tårar i vardera ögat slutade jag min anställning och fick jobb hos popstallet Ulf Olsson/Svante Bååt. Drömmen var att få jobba under Åke Svanstedt och sex månader senare stod jag på hans anställningslista. Under mina 2 år hos Åke kändes det som att jag lärde mig något nytt varje dag. Nästa anställning blev vid Bosse Eklöf som pushade mig i 2,5 år för att söka egen träningslicens. Sagt och gjort. 1996 (i oktober) kvitterade jag ut min A-tränarlicens vid Bergåkers travbana. Efter bara 6 månader fick jag ett erbjudande att flytta till Dalarna. Tanken var att jag skulle träna Häst åt ett mindre stuteri.

Hemmabanan blev nu Romme! Det blev ett kort samarbete och frågan var nu om jag skulle flytta hem till Sundsvall eller stanna kvar. Jag stortrivdes med min personal så tillsammans letade vi efter ett tänkbart stall. Efter många mil och en massa telefonsamtal gick flytten till Avesta (Isaksbo Gård). Under tiden på Isaksbo träffade jag min nuvarande sambo och med tiden riktades tankarna på en egen gård. År 2001 (i juli) uppfylldes våra drömmar och vi flyttade till Norberg (Cobsgården). Här har vi idag allt livet kan erbjuda.

Stall Bengt-Erik Olsson, Rönningstorpsvägen 25 Tel: 0223-262 62, 070-574 71 31
738 33 Norberg Epost: benka@stallbenka.se

Torberger Teknik AB - IT-Konsult, Webdesign, Databas, Utbildning